Výroba v Topoľčanoch

 

Hlavným trendom vo vývoji nábytku je poskytnúť univerzálne riešenia v oblasti dizajnu aj materiálu a individuality zákazníka – teda zariadiť celé bývanie na jednom mieste a od jedného výrobcu. Tomuto cieľu a požiadavkám zákazníkov je podriadená aj výroba Decodomu. Už pri návrhu nového modelu nábytku sa berie ohľad na to, že k nemu bude potrebné dodať aj ďalšie doplnky, napr. stolík, regály, police a podobne. Snažíme sa o to, aby si zákazník mohol zakúpiť z našej ponuky nábytok do každej izby na jednom mieste a nebol nútený hľadať vhodný doplnok u konkurencie.

Výrobný závod je rozdelený na niekoľko častí a každá z nich má svoju špeciálnu úlohu. Všetky sú však koordinované a riadené centrálou. Vo videu vás prevedieme cez tie najzaujímavejšie časti.

 

 

Na začiatku je veľkoplošný materiál

Sklad veľkoplošných materiálov v novovybudovaných priestoroch zaskladňuje veľkoplošný materiál (MDTD, DVD, MDF) rôznych hrúbok a farebných prevedení pre jednotlivé výrobné závody.

 

 

Porez veľkoplošného materiálu

Na moderných vysokokapacitných nárezových centrách dochádza k porezu veľkoplošného materiálu na základe výrobného plánu na konkrétne dielce definované typom, rozmerom a farebným prevedením.

 

 

Dielec získa presný rozmer na linke plošného opracovania

Narezané dielce prechádzajú ďalším technologickým procesom na linke plošného opracovania. Tu získa dielec jeho oformátovaním presný rozmer a následne dôjde k olepeniu hrán.

 

 

Presné vŕtanie otvorov zabezpečí ľahkú montáž

V tomto procese sa do dielca vyvŕtajú otvory s presne definovaným priemerom a hĺbkou podľa druhu použitého nábytkového kovania.

 

 

Dielce sa sústreďujú v medzisklade

Finálne opracované dielce sa dočasne sústreďujú v priestore medziskladu, z ktorého sa vyskladňujú ,,JUST IN TIME “ (práve včas) ako súbor dielcov tvoriacich komplet na montážne línie.

 

 

Opracovanie na CNC strojoch

Spoločnosť Decodom je najväčší výrobca nábytku na Slovensku i vďaka investíciám do vyspelých moderných technológií a zariadení, čo umožňuje produktívnu výrobu nových produktov, dizajnom a kvalitou patriacich medzi európsku špičku.

 

 

Hrany

Nábytkové hrany majú ochrannú aj dekoratívnu úlohu. Sú schopné dosiahnuť pôsobivý a prirodzený vzhľad nábytku a poskytnúť vynikajúcu zhodu hrany a základnej dosky. Dokážu tak vytvoriť prirodzený vzhľad spojený s vysokou kvalitou. Ako jediný výrobca na Slovensku používame laserovú technológiu. Výhodou laserového opracovanie je bezchybný spoj, ktorý okrem vysokej dizajnovej hodnoty, prináša aj praktický význam. Spoj je vodotesný, kompaktný, odolný voči teplu a preto mu nehrozí odlepenie ani pri umiestnení v blízkosti elektrospotrebičov alebo tepelných zdrojov.

 

 

Vákuovo lisované predné plochy

V moderne vybudovanom závode na výrobu komponentov a polotovarov dochádza k opracovaniu MDF materiálu najmodernejšou CNC technológiou a následne vákuovému lisovaniu do širokej ponuky exkluzívnych fólií.

 

 

V montážnom závode dáme všetko dokopy

V dvoch montážnych závodoch pracuje niekoľko montážnych línií , na ktorých prebieha montáž výrobkov v podobe montovaného alebo demontovaného nábytku.

 

 

 

Nábytok prevezieme na expedično-logistické centrum

Veľkokapacitný 14.000 m2 veľký expedičný sklad nábytku, ktorý sa dá prirovnať k veľkosti 22 tenisových ihrísk bol postavený v roku 2005 a vybavený progresívnym regálovým zakladacím systémom. Odtiaľto expedujeme nábytok pre každého zákazníka Decodomu.

 

 

Informačné centrum dohliada na celý proces

Všetky procesy sú plánované, organizované, riadené a kontrolované za pomoci interného informačného systému, ktorý umožňuje spracovať veľké množstvo dát vyplývajúcich z obrovskej variability výrobkov.