Produkty

Zemiaková baba

Šéfkuchár: Peter Marcin

Suroviny

1 kg zemiakov,
3 ks vajíčka,
½ cibule,
cesnak podľa chuti,
4 PL bravčovej masti,
majoránka,
soľ,
čierne korenie,
rasca celá,
4-5 PL hladkej múky

Pracovný postup

Surové zemiaky najemno nastrúhame, pridáme pretlačený cesnak, cibuľu vajcia a múku podľa potreby, aby vzniklo hustejšie cesto. Dochutíme soľou, korením, majoránom a rascou. Plech vymastíme bravčovou masťou. Nalejeme naň cesto a vo vyhriatej rúre pečieme pri 180 stupňoch asi 40 min. Potom babu nakrájame, jednotlivé časti otočíme, potrieme masťou a dopečieme do chrumkava ešte asi 15 min.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne