Produkty

Plnené pirohy

Šéfkuchár: Helena Cehlárová

Suroviny

na cesto:
300 g polohrubej múky,
1 vajce,
soľ,
voda podľa potreby

na plnku:
300 g bravčového pliecka,
3 PL oleja,
soľ,
korenie,
cibuľa,
200 g slaninky,
100 g masla

Pracovný postup

Bravčové mäso nakrájame, podusíme na cibuľke, osolíme, okoreníme. Vychladnuté mäso zomelieme.

Zo surovín vypracujeme vláčne cesto, vyvaľkáme ho a vykrajujeme kolieska, ktoré plníme plnkou z mäsa.

Varíme v horúcej vode, kým pirohy nevyplávajú na povrch. Hotové posypeme opraženou slaninkou a polejeme rozpusteným maslom.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne