Produkty

Nepečený tvarohový koláč s ovocím

Šéfkuchár: Lýdia Eckhardt

Suroviny

1 balenie piškót,
800 g jemného tvarohu,
250 ml šľahačky,
1 Smetafix,
1 pohár ovsených vločiek,
vaječný koňak ( alebo pre deti sirupová voda),
1 bal.opražených mandľových lupienkov,
2 vanilínové cukry,
čučoriedkový džem,
sezónne ovocie podľa chuti,
práškový cukor na posypanie

Pracovný postup

Misu nahusto vyložíme piškótami namočenými v koňaku alebo sirupovej vode. Natrieme džemom. Tvaroh vymiešame s vanilínovým cukrom , primiešame vločky a vyšľahanú šľahačku so smetafixom.

Masu vylejeme na piškóty, zarovnáme, posypeme opraženými mandľami a poukladáme ovocie. Necháme v chladničke – najlepšie cez noc. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne