Produkty

Kysnuté fašiangové koláče

Šéfkuchár: Ružena Ivanecká

Suroviny

na cesto:
500 g polohrubej múky,
1 droždie,
2 žĺtky,
2 PL práškového cukru,
250 ml mlieka,
½ prášku do pečiva,
125 g tuku ( napr.Palmarin)

na plnky:
200 g slivkového lekváru,
škorica,
2 PL kryštálového cukru,
250 g tvarohu,
150 g marhuľového džemu,
1 PL Zlatého klasu
1 vanilínový cukor,
1 žĺtok,
2 PL práškového cukru,
200 g kyslej kapusty,
100 g škvariek,
50 g šunky,
2 PL masla,
1 žĺtok na potretie koláčov

Pracovný postup

Z droždia, trošky mlieka a cukru urobíme kvások. Zmiešame všetky ingrediencie na cesto, pridáme kvások a vypracujeme vláčne cesto. Rozdelíme ho na 3 časti.

1/3 cesta rozvaľkáme, natrieme slivkovým lekvárom, posypeme škoricou, kryštálovým cukrom a zrolujeme. Nakrájame slimáky, ktoré necháme asi 30 min. kysnúť, potom potrieme žĺtkom a pečieme pri 180 stupňoch cca 20 min.

Z druhej tretiny cesta vykrojíme kolieska. Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilínovým cukrom, pridáme žĺtok a Zlatý klas. Tvarohovú plnku dáme na kolieska, na tvaroh dáme lyžičku marhuľového džemu. Okraje potrieme žĺtkom a pečieme tiež cca 15- 20 min.

Z poslednej tretiny cesta vykrojíme kolieska, ktoré plníme kapustou, škvarkami a nakrájanou šunkou. Vytvarujeme bochníčky, ktoré rozvaľkáme natenko. Pečieme na suchej panvici z oboch strán. Hotové potrieme maslom.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne