Produkty

Hydinová šunka s marhuľami a orechmi

Šéfkuchár: Ladislav Tvrdoň

Suroviny

1000 g kuracích pŕs,
1 KL nakladacej soli,
1 PL kuchynskej soli,
100 ml vody,
1 KL práškového cukru,
30 g sušených marhúľ,
30 g vlašských orechov

Pracovný postup

¾ kuracích pŕs nakrájame na malé kocky a ¼ zomelieme najemno. Do mixéra dáme všetky suroviny a mixujeme 15 minút. Zmes necháme 48 hodín stáť v chladničke, potom ju natlačíme do šunkovaru, uzavrieme a varíme vo vode pri teplote 75-85 stupňov Celzia 2 hodiny. Po dovarení vylejeme zo šunkovaru vodu, šunku vyberieme a necháme vychladnúť. Šunku podávame so zeleninou podľa chuti.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne