Produkty

Calta

Šéfkuchár: Mária Gažiová

Suroviny

1 kg hladkej múky,
200 g polohrubej múky,
5 vajec,
200 g cukru,
štipka soli,
500 ml mlieka,
1,5 kocky droždia,
125 g masla,
hrsť hrozienok,
1 vanilkový cukor,
mletý badián,
kôra z 1 citróna,
1 vajce a trošku mlieka na potretie

Pracovný postup

Z trošky mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Zo všetkých ingrediencií vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť asi 40 minút. Potom cesto rozdelíme na 2 časti, vytvarujeme asi 90 cm dlhé šúľky, ktoré zapletieme. Uložíme do hlbšieho plechu a znovu necháme podkysnúť, potom potrieme vajcom s troškou mlieka a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch asi 10 minút, potom znížime na 180 stupňov a dopekáme 30 minút.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne