Produkty

Bezlepkové škvarkové pagáče

Šéfkuchár: Sára Sarvašová

Suroviny

1 stredne veľký zemiak,
250 g bezlepkovej múky,
250 ml perlivej minerálky,
1 balenie sušeného droždia,
100 ml olivového oleja,
štipka sódy bikarbóny,
štipka cukru,
hrsť škvariek ,
soľ,
vajíčko na potretie

Pracovný postup

Zemiak uvaríme v šupe, necháme vychladnúť a potom ho nastrúhame. Do minerálky pridáme droždie a nastrúhaný zemiak, necháme chvíľu postáť a primiešame múku so sódou bikarbónou, štipkou cukru, soľou a olivovým olejom. Cesto necháme vykysnúť cca 30 minút, potom ho rozvaľkáme, posypeme najemno nakrájanými škvarkami, zvinieme, znova rozvaľkáme a vykrajujeme menšie pagáčiky. Pečieme asi 30 min pri 180 stupňoch na vymastenom a múkou vysypanom plechu.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne