Všetko o kuchyniach na mieru FAMILY

 

Obsah

1. Tvar kuchyne
2. Kuchyne FAMILY
3. Farby a dekory kuchýň
4. Materiál kuchyne
5. Pracovné dosky
6. Skrinky kuchýň
7. Zásuvky, zásuvkové kovanie a organizéry
8. Úchytky
9. Technológie v kuchyni
10. Doplnkový nábytok na mieru


Kuchyne na mieru FAMILY sa prispôsobia vášmu vkusu a životnému štýlu. Kvalitné kuchyne slovenskej výroby a dizajnu ponúkajú praktické usporiadanie skriniek aj úložných priestorov. Široká škála farieb, dekorov, úchytiek, políc, zásuviek a skriniek je zárukou, že vzhľad vašej novej kuchyne bude presne podľa vašich predstáv, či už ste fanúšikom moderného alebo klasického štýlu. Radi vás budeme sprevádzať na ceste ku kuchyni vašich snov - od jej výberu, plánovania až po výrobu a jej rýchle doručenie v horizonte 5 týždňov s profesionálnou montážou na záver.

Tvar kuchyne

Kuchyne na mieru od Decodomu sa plne prispôsobia vašim požiadavkám a priestorovým možnostiam. Ktorýkoľvek model kuchyne vieme vyhotoviť pre každý, aj atypický, pôdorys. Rovná kuchynská linka, rohová kuchynská linka v tvare „L“, kuchynská linka v tvare „U“, kuchyňa s prepojeným alebo samostatne stojacim ostrovom, nie je to pre nás najmenší problém.

Kuchyne FAMILY

- štandardná výška pracovnej plochy 870 mm
- štandardná výška korpusu spodných skriniek 706 mm
- až 25 modelov kuchýň
- spolu až 123 dekorov predných plôch, 55 dekorov pracovných dosiek a 11 prevedení korpusov
- vysokokvalitné zásuvkové kovanie Blum antaro s plnovýsuvom a tlmením, nosnosť zásuvky 30 - 50 kg podľa zvolenej šírky a výšky zásuvky
- široký výber vnútorného vybavenia skriniek a zásuviek
- praktické riešenia elektrickej siete a osvetlenia

Pozrieť modely kuchýň

Kuchyne FAMILY v prevedení XL a XL-T

Kuchyňa FAMILY XL

Každý model kuchyne FAMILY je dostupný aj vo verzii FAMILY XL. Ako názov napovedá, kuchyňa v XL prevedení ponúka väčší objem úložného priestoru spodných skriniek a zvýšenú pracovnú dosku. XL kuchyňa je tak vhodná práve aj do menej metrážnych priestorov.
Čo ešte ponúka kuchyňa FAMILY XL?
- 3 farebné prevedenia korpusov: biela arctic, kašmír, šedá onyx
- 64 mm zvýšenie korpusov spodných skriniek na 770 mm (štandardná výška je 706 mm)
- 64 mm vyvýšenie pracovnej plochy na 934 mm (štandardná výška je 870 mm)
- zväčšenú kapacitu úložného priestoru v spodných skrinkách až o cca 20 l
- zvýšenie potravinových a spotrebičových skriniek na 2018 mm a 2210 mm
- nové členenie zásuviek
- kombinovateľné s hornými skrinkami kuchýň FAMILY

Kuchyňa FAMILY XL - T

Kuchyňa FAMILY XL - T je variantom kuchyne FAMILY XL obohateným o systém otvárania dvierok pomocou T - profilu. Zahŕňa všetky priestorové výhody kuchyne FAMILY XL v kombinácii s čistými hladkými plochami bez klasických úchytiek. Tie sú nahradené moderným T - profilom. Kvalitný zapustený hliníkový profil je zárukou dlhej životnosti a zároveň krásnym dizajnovým prvkom. Dvierka jednoducho otvoríte tak, že do priestoru nad hranou vložíte prsty a potiahnete.

Čo ešte ponúka kuchyňa FAMILY XL - T?
- 3 farebné prevedenia T - profilu: biela, čierna, hliník
- otváranie pomocou moderného a trendového T- profilu
- priebežné horizontálne a vertikálne T- profily
- horné skrinky s T - profilom je možné nahradiť alebo doplniť skrinkami s bezúchytkovým otváraním typu PUSH alebo SERVO-DRIVE
- vhodné pre všetky modely kuchýň FAMILY bez vsadenej úchytky (20 modelov)

Farby a dekory kuchýň

Okrem najobľúbenejších bielych kuchýň si môžete vybrať z pestrej palety prírodných dekorov, drevodekorov, uni farieb, synchropórov, tmavých aj farebne výrazných dekorov presne podľa vášho vkusu. Široký výber a kombinovateľnosť dekorov na jednotlivých plochách ponúka stovky jedinečných kombinácií.

Materiál kuchyne

Naše kuchyne sú výsledkom prvotriednych materiálov od popredných dodávateľov a ich špičkovým technologickým spracovaním vo výrobe. Korpus kuchyne je vyrobený z kvalitných laminovaných drevotrieskových dosiek. Z rovnakého materiálu a tiež z drevovláknitých MDF dosiek, ktoré sú plnohodnotnou alternatívou masívneho dreva, sú vyrábané predné plochy kuchyne s rôznymi typmi povrchovej úpravy: laminované, fóliované, lakované, akrylové a dyhované.

Predné plochy

Laminované plochy

- jednoduchá údržba aj štrukturovaných povrchov
- vysoká odolnosť
- hygienický povrch

Fóliované plochy

- vysoká odolnosť aj voči škrabancom
- aj po dlhoročnom používaní si zachováva svoj vzhľad
- odolné aj voči odtlačkom prstom a dlaní

Lakované plochy

- dostupné v lesklom aj matnom prevedení
- uzavretý povrchu s ľahkou údržbou

Dyhované plochy

- povrch tvorí plát skutočného dreva
- ošetrenie akryl polyuretánovým emailovým náterom vytvára hladký povrch, odolný voči mechanickým aj chemickým poškodeniam

Akrylové plochy

- dostupné v lesklom aj matnom prevedení
- lesklé prevedenie s výnimočne vysokým stupňom lesku
- vysoká odolnosť voči oderu
- vysoká UV stabilita

Pracovné dosky

Pracovné dosky u nás nájdete v troch materiálových prevedeniach, ale s množstvom rôznych dekorov. Veľmi obľúbené sú pracovné dosky vyhotovené z kvalitných drevotrieskových dosák, pričom ich povrch je upravený vysoko odolným vysokotlakovým (HPL) laminátom. Pre milovníkov kameňa sú na výber žulové dosky alebo tzv. umelý kameň.

1. Hlavné výhody pracovných dosiek s drevotrieskovým jadrom:

- vysoká odolnosť voči nárazom a poškriabaniu
- vysoká odolnosť voči oderu
- vysoká odolnosť voči škvrnám
- jednoduchá údržba
- hygienický a antibakteriálny povrch

Postformingové opracovanie povrchu pracovnej dosky

Pri tomto type opracovania prechádza laminát plynule až na hranu pracovnej dosky a vytvára tak kompaktný a hladký povrch.

ABS opracovanie povrchu pracovnej dosky

Tento typ nachádza svoje uplatnenie najmä pri modernom dizajne, v ktorom prevládajú pravouhlé tvary. Hrana pracovnej dosky je zrezaná a následné olepená odolnou ABS hranou.

2. Hlavné výhody žulových pracovných dosiek:

- vysoká odolnosť voči oderu a škvrnám
- nenáročná údržba
- prírodný pevný materiál
- hygienický povrch

3. Dosky z umelého (technického) kameňa sú u nás zastúpené dvoma materiálmi: Silestone a Technistole.

Materiál Silestone obsahuje až 90% kremeňa a prímes farbiva a malého množstva skla alebo kovových častíc pre rozmanité kresby povrchu.
Hlavné výhody pracovných dosiek z materiálu Silestone:

- prakticky nenasiakavý materiál odolný voči škvrnám
- ľahká údržba
- hygienický neporézny materiál brániaci množeniu mikróbov na povrchu
- tvrdosť a odolnosť
- bez nutnosti impregnácie

Materiál Technistone je zmes kremeňa, žuly, zrkadlových a sklených úlomkov s trochou farebných pigmentov, ktorá je spracovaná do výsledných dosiek technológiou Bretol.
Hlavné výhody pracovných dosiek z materiálu Technistone:

- vysoká pevnosť
- ľahká údržba
- neporézny povrch s odolnosťou voči baktériám
- odolnosť voči poškriabaniu
- bez nutnosti impregnácie.

Skrinky kuchýň

Prehľad základných typov skriniek pre kuchyne na mieru
Skrinky vieme rozmerom prispôsobiť potrebám vášho interiéru. Sklené skrinky sú v ponuke aj v hliníkovom ráme. Rozmery skriniek sú udávané ako rozmery bez korpusov, bez výšky nožičiek (+12,4 alebo 18 cm), bez presahu predných plôch (+1,8 – 2,2 cm podľa hrúbky prednej plochy) a bez presahu pracovnej dosky. S ideálnym výberom vám radi poradia naši odborní poradcovia online alebo priamo v najbližšej predajni.

Horné skrinky

Široká škála horných skriniek a políc pre kuchyne FAMILY, FAMILY XL, FAMILY XL -T

Špecifikácia horných skriniek kuchýň na mieru

Spodné skrinky

Kuchyne FAMILY

Kuchyne FAMILY XL

Kuchyne FAMILY XL – T

Doplnky ku kuchyniam na mieru

Špecifikácia spodných skriniek kuchýň na mieru

Zásuvky, zásuvkové kovanie a organizéry

Zásuvky kuchýň na mieru FAMILY sú vybavené systémom značky Blum. Zásuvkové kovanie je typu TANDEMBOX antaro, pre ktorý je vlastný vysoký komfort pohybu. Jej základom je korpusová lišta s plastovými valčekmi odolnými proti opotrebeniu, ktoré zabezpečujú ľahučký chod a dynamickú nosnosť 30 kg až 50 kg.

Zásuvkové kovanie Tandembox antaro podľa typu otvárania

Kuchyne s úchytkovým otváraním

Tento typ pre klasické otváranie pomocou úchytiek využíva tlmiaci systém BLUMOTION, ktorý zaručuje jemné a tiché dovretie po celý čas dlhoročného používania.

Kuchyne s bezúchytkovým otváraním

Zásuvky s mechanickým PUSH systémom otvárania, kedy stačí jemne zatlačiť a zásuvka sa sama vysunie využívajú BLUM systém TIP-ON. Tiché a jemné dovretie zabezpečuje tlmiaca funkcia BLUMOTION.
Zásuvky s elektricky podporeným otváraním využívajú systém SERVO – DRIVE sa otvárajú po ľahkom ťuknutí po prednej časti zásuvky takmer samé. Rovnako ľahké a nehlučné zatvorenie zabezpečí tlmiaci BLUMOTION.

Vnútorné členenie zásuviek s organizérmi

Blum Ambia – Line
Oceľová rámová konštrukcia, ktorú je možné individuálne prispôsobiť podľa potreby a vašej predstavy o ideálnom rozdelení. Rámy ľubovoľne umiestnite a jednoducho uchytíte magnetickou fixáciou alebo protišmykovou pätkou. K dispozícii v sivej farbe a vo farbe drevodekoru. Táto farebnosť sa ideálne kombinuje s ostatnými farbami a bude svedčať ako moderným, tak aj klasickým kuchyniam.
Blum Orga – Line
Systém samostatných kovových misiek a praktických doplnkov, ktoré sa dajú navzájom najrôznejšie kombinovať a ukladať do zásuviek. Antikorové misky sa ľahko udržiavajú a v prípade potreby, je možné ich umyť aj v umývačke riadu. Tento systém členenia je vhodný ako pre uloženie príborov, tak aj do hlbokých zásuviek s uloženými hrncami a pokrievkami, ktoré udrží na svojom mieste. Umožňuje pozdĺžne aj priečne členenie.
Agoform
Presný a kompaktný plastový výlisok, ktorý vyplní vnútro zásuvky. Členenie je pevné a na rozdiel od vyššie uvedených neponúka vysokú variabilitu, ale je určite jednoduchým a ekonomickým riešením.

 

Úchytky

Okrem moderných bezúchytkových variantov otvárania pomocou T- profilu, mechanickým PUSH systémom či elektrickou podporou otvárania SERVO – DRIVE, ponúka naše portfólio široký výber úchytiek rôznych štýlov od integrovaných úchytiek, až po ozdobné rustikálne, či malé knopky. Nezanedbajte výber úchytiek, predsa detail robí celok.


Technológie v kuchyni

V časti o zásuvkách sme bližšie opísali mechanizmus elektrickej podpory SERVO – DRIVE. Toto riešenie sa však nelimituje len na otváranie zásuviek, ale ponúka svoje širšie využitie.

Pre otvorenie ťažkých výklopných dvierok: SERVO - DRIVE na AVENTOS

Aj tie najväčšie čelá a výklopy sa otvárajú ľahučko pomocou SERVO – DRIVE. Oceníte to najmä pri horných skrinkách, keď si ušetríte námahu a jednoducho zatvoríte stlačením diskrétne umiestneného vypínača na boku korpusu. O zvyšok sa postará tlmiaci systém BLUMOTION.

Pre otvorenie integrovanej chladničky: SERVO – DRIVE flex
Elektricky podporené otváranie bezúchytkovej integrovanej chladničky? Nie je problém bez ohľadu na stranu otvárania dverí. Ideálne riešenie pre kuchyne s bezúchytkovým dizajnom pre zachovanie čistých plôch.

Pre otvorenie zabudovanej smetnej nádoby: SERVO – DRIVE uno
Smetný kôš v kuchynskej skrinke teraz otvoríte aj s plnými rukami. Jemné ťuknutie hoci aj kolenom postačí na otvorenie a vysypanie smeti z náručia bez toho, aby ste ušpinili čelo dvierok. Systém je bezpečný, ak narazí na odpor zastaví okamžite a v akejkoľvek polohe. Disponuje integrovanou ochranou, ktorá zamedzí náhodnému otvoreniu pri opieraní sa.

Integrované elektrické zásuvky

U klientov sú veľmi obľúbené integrované zásuvky. Plusom sú aj varianty zásuvky doplnené o dva USB porty. Na výber sú dvoj-, troj- aj štvorzásuvky s krytom alebo výsuvné s PUSH mechanizmom. Zabudované zásuvky nie sú len praktickým a estetickým riešením, ale na rozdiel od klasických otvorených elektrických zásuviek sú pre deti bezpečnejšie svojim skrytým umiestnením. Navyše sú vybavené aj detskou poistkou.

Pozrieť ponuku

Doplnkový nábytok na mieru v dizajne kuchyne

Kuchyňa nie je len samotná linka so skrinkami. Radi pre vás pripravíme na mieru v zladenom dizajne s vašou kuchyňou aj jedálenský stôl, pultový stôl do steny či na konzolu alebo zadné panely (zásteny). Akúkoľvek požiadavku máte, neváhajte ju predostrieť našim predajcom, určite nájdeme riešenie aj pre raritnú požiadavku.
Pre zariadenie obývačky prepojenej s kuchyňou alebo celého bytu v jednotnom štýle, siahnite po nábytku na mieru z konceptu ROUTE, ktorý je dizajnovou dvojičkou modelov našich kuchýň FAMILY.

Inšpirujte sa kuchyňami na mieru našich spokojných klientov.

Kuchyne našich klientov

Máte už svoju predstavu o vašej novej kuchyni na mieru alebo si chcete nechať poradiť od profesionálov? Skonzultujte svoje požiadavky zadarmo s našimi odbornými poradcami online alebo v najbližšej predajni Decodom.

Vyberte si typ konzultácie